Stouenborg ApS

Den Frie Kunsthal

Klangsøjler_Ursula_Den_Frie.jpg
Klangsøjler.Ursula_Nistrup.4.jpg
Klangsøjler_Ursula_Nistrup.jpg

Udstillingen Klangsøjler er en helt igennem lydlig oplevelse. Den aku-stiske installation blev udstillet i Den Frie Kunsthal i foråret 2017. Den består af 16 individuelle porcelænssøjler, der fanger lydene i rummet og resonerer med hver sin klang. Hele rummet bliver på den måde fyldt af ejendommelige lyde, der skifter og varierer, når forskellige mennesker går gennem udstillingen. Hver eneste søjle er unik i sin udformning og er støbt i hånden af kunstneren, Ulla Nistrup, som har samarbejdet med Royal Copenhagen i selve støbningsprocessen og med Stouenborg for at skabe de optimale tekniske rammer for den æstetiske lydudstilling.

Hver enkelt søjle er udstyret med mikrofoner, der fanger lydene i rummet og sender dem ud igennem søjlen – så jo mere lyd, der er i rummet, desto flere toner rejser gennem luften.

Klangsøjlerne har været et usædvanligt, og ikke mindst udfordrende, projekt for Stouenborg, som har arbejdet tæt sammen med kunstneren for at virkeliggøre hendes kreative vision. Resultatet blev en anderledes og elegant udstilling, der sætter fokus på de enkelte lyde, isoleret og i samspil. Publikum træder ind i et lydligt univers, hvor de kan tage en pause fra den hektiske hverdag og genopdage de små detaljer, som forsvinder i larmen.

Klangsøjler_Ursula_view_from_above.jpg