top of page

Kronborg Slot

Kronborg Slot - udendørshøjttaler
Kronborg Slot - udendørshøjttaler
Kronborg Slot

På Kronborg Slot er det ikke kun Hamlet, der spøger. Slottet, som er optaget på UNESCO’s verdensarvliste, og med udstillingen ”Ekko fra fortiden” bliver slottets historie og kulturarv ikke kun bevaret, den bliver vækket til live som om, fortidens spøgelser stadig havde deres gang på Kronborg.

Udstillingens hovedelement er baggrundslydene, der illustrerer dagliglivet på Kronborg Slot i takt med, at de besøgende bevæger sig gennem de udendørs arealer. Allerede ved hovedindgangen er der placeret UPM-1P højtalere, som afspiller realistiske lyde af stenhuggere og marcherende soldater, og udstillingen kulminerer i lydene af slaget i Øresund, hvor Holland og Danmark i 1658 besejrede den svenske flåde.

Fordi udstillingen strækker sig gennem slottets udendørsarealer, måtte Stouenborg være ekstremt omhyggelige med at installere så robuste og solide højtalere som muligt. Valget faldt på Meyer Sound, som også installerer lydsystemer på krydstogtskibe. Deres højtalere, som er bygget til at kunne modstå livet til søs, var perfekte for Kronborg, som både bliver udsat for Danmarks hårde vejr og det salte hav. Ud over vejrforholdende var der også en række andre hensyn at tage. Forskellige steder er højtalere f.eks. skjult i granitten, både for at holde dem ude af syne, så slottet bevarer sit historiske udseende, men også for at beskytte dem mod hærværk.

”Ekko fra fortiden” er en så subtil og virkningsfuld udstilling, at de besøgende kan mærke historien blive levende omkring sig. Baggrundslydende blender så naturligt ind med omgivelserne, at fantasien gør resten, og når militærmusikken lyder, vender man sig automatisk rundt og kigger efter de marcherende soldater.

Kronborg Slot - udendørshøjttaler
bottom of page