top of page

Mantziusgaarden

Mantziusgaarden - scene
Mantziusgaarden - scene
Mantziusgaarden - publikumspladser

I Birkerød gemmer der sig en lille perle af et kulturhus. Mantziusgården deler navn med den lokale skikkelse Johan Mantzius, der var lærer og stifter af Birkerød kostskole. Derfor er det vel også meget passende at Mantziusgården huser diverse fritidsaktiviteter for børn og unge, såvel som FOF undervisning og forskellige foreninger.  Men den rummer også så meget mere end det, helt fra restaurant til væveværksted og ikke mindst MantziusLive, der er tætpakket med koncerter, lydfest og stand-up.

Stouenborg stod i 2011 for at designe og installere anlægget til MantziusLive, og som de første i Danmark fik Mantziusgården et JM-1P Point Source system fra Meyer Sound. Miguel Lortie fra Meyer Sound stod for indreguleringen, der består i at teste alle delene af systemet igennem og sikre, at de spiller optimalt sammen. Indreguleringen er en vigtig del af processen, fordi man her kan tage højde for det specifikke akustiske miljø og optimere systemet til det. Udfordringen på Mantziusgården var den meget brede sal, hvor lyden har svært ved at nå helt ud i siderne, uden at taleforståeligheden forsvinder. Løsningen blev at supplere systemet med front-fills, down-fills og delays, så lyden rammer både de forreste i salen og de øverste rækker på balkonen.

Systemet har lige siden installationen været i flittig brug, og det har vist sit værd til de mange alsidige koncerter i MantziusLive’s tætpakkede program. På Mantziusgården er der altid fuld af lyd, og fuld af liv.

Mantziusgaarden - højttalere

Du kan også læse om vores projekt med det Rytmiske Musikkonservatoriummet.

Fotos: Laura Stamer og Stouenborg
bottom of page