top of page

The Standard - Jazz klub

The Standard - facaden
The Standard - klaver
The Standard - scenen

The Standard blev skabt med lyden i centrum. Selve navnet er en reference til de gamle jazzklassikere fra 1930’erne, som kaldes standarder. Jazzklubben ligger i Inderhavnen med udsigt ud over vandet og har to restauranter og barer tilknyttet. I alt fra designet og indretningen til mikrofoner og højtalere, spiller lyden hovedrollen, og drivkraften bag konceptet – den danske jazzmusiker Niels Lan Doky – drømte om at sætte en ny standard for underholdning i Danmark.

Et af nøgleordene i dannelsen af jazzklubben var kvalitet, et tema der går igen både i menuen på restauranterne og ikke mindst selve musikken i klubben. Lan Doky ville skabe en lyd, der var unik for The Standard, nøjagtigt som de gamle pladeselskaber, og derfor har klubben ikke bare sit eget lydsystem, men også et piano og et trommesæt, som alle optrædende musikere skal bruge. For at forblive tro mod lyden valgte the Standard et PA system fra amerikanske Meyer Sound, som er konsistent og alsidigt, så klubben ikke behøver at skifte udstyret, når nye kunstnere bliver tilføjet til programmet. Højtalerne fra Meyer Sound leverer desuden en jævn lyd, så oplevelsen er den samme uanset hvor i rummet man sidder. Selv i restauranterne er lydkvaliteten i top, så man føler sig hensat til akustikken i et professionelt lydstudie.

På the Standard handler det om kvalitet, og klubben er grundigt designet så alt lige fra gulvtæpperne til mikrofonerne bidrager til at optimere lyden, og det kan mærkes. Hele stedet er gennemsyret af en klassisk jazz stemning, og uanset om man kommer for maden eller musikken er man garanteret en aften i særklasse.

The Standard - scenen
bottom of page