top of page

TheaterMax på Østre Gasværk Teater

Østre Gasværk Teater
Østre Gaværk- TheatreMax

Østre Gasværk Teater er beliggende i København og bygningen blev oprindeligt opført som et gasværk i 1878 og blev benyttet som dette indtil 1961. I 1979 blev bygningen omdannet til teater og åbnede som Østre Gasværk Teater i 1982. Teateret er kendt for sin særlige atmosfære og rå, industrielle rammer, der giver en unik kulisse til teaterforestillingerne. Samtidig er den unikke setting også det der skaber udfordringen, når man skal producere teater. I et traditionelt teaterrum kan man gemme ting væk på sidescene og bagscene samt i et scenetårn. På østregasværk er dette ikke muligt da rummet er åbent og publikum har et 180 graders view.

Med tiltrædelsen af Søren Møller, som ny teaterdirektør i starten af 2022, blev et nyt spændende koncept, kaldet Theater Max, født. I stedet for at skabe traditionelt teater, hvor man forsøget at gemme tingene væk, ville Søren Møller omdanne gasværket til et kæmpestort om-sig-sluttende canvas, hvor lyd, lys, video og akustik var med til at transformere rummet i et 180 graders synsfeltet.

Vi, hos Stouenborg, har været med på projektet fra ideens spæde start til færdig installation af hele projektorsystemet til TheatreMax. Systemet rummer 25 projektorer, der tilsammen leverer indhold i 11K format, hvilket er mere end dobbelt så stort, som det biograferne viser i dag. Den færdige installation kan dække hele teatrets vægge og loft med kreativt indhold, der til den første forestilling primært bruges til scenografiske animationer.  

Projektorsystem til TheatreMax
TheatreMax - Østre Gasværk Teater

En af udfordringerne ved TheatreMax projektet var, at vi skulle designe hele systemet off site, da det skulle være klar til at blive installeret i et meget lille tidsrum. Derfor benyttede vi os af en IFC-model i BIM til at finde ud af hvor projektrorene skulle hænges i et 3D-rum. Dette værktøj fik en vigtig rolle i processen, da det hjalp os med at beregne placeringerne af den komplette installation, og dermed gjorde det muligt for vores installatører at integrerer systemet på blot 5 dage.

Fra tidligere projekter vidste vi, at det var umuligt at sætte 25 projektorer op, uden publikum ville blive distraheret af larmen fra blæserne i projektorerne, og derfor har vi også produceret 25 projektorstøjkasser af vores eget design. Disse specialdesignede kasser gør det muligt at fjerne støjen fra projektorerne, samtidig med at de kan få luft, så de ikke overopheder. Ydermere skulle projektorerne hænge i en 45 graders vinkel på rigget, og derfor producerede vi også selv alle beslag til de 25 projektorer og deres støjkasser.

Du kan også læse om vores projekt med Flugt museet.

Projektorsystem til TheatreMax
bottom of page