top of page

Aarhus Universitet - Ny auditoriebygning

Aarhus Universitets nye auditoriebygning
Aarhus Universitets nye auditoriebygning

Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS) har i samarbejde med Aarhus Universitet igangsat et omfattende nyt delprojekt i Universitetsbyen. Projektet udvider med 37.000 nye kvadratmeter til studie-, forsknings- og undervisningsfaciliteter, primært til Aarhus BSS. Et centralt element i dette projekt er opførelsen af en unik cirkulær auditoriebygning med plads til 800 personer.

Den nye auditoriebygning, designet af arkitektfirmaet AART Architects med A. Enggaard A/S som totalentreprenør og LYTT Landscape samt NIRAS som ingeniører, repræsenterer en vision om et fleksibelt undervisnings- og studiemiljø af høj arkitektonisk kvalitet og med bæredygtige tekniske løsninger. Auditoriebygning vil blive Aarhus Universitetets største og den er strategisk placeret i Universitetsbyen, som breder sig over 110.000 kvadratmeter, som er en del af totalrenoveringen af det gamle kommunehospital.

Aarhus Universitets nye auditoriebygning

Auditoriet vil fungere som et samlingspunkt, hvor målet er at skabe et åbent og indbydende miljø, hvor grænserne mellem byen og uddannelsesinstitutionen, studielivet og hverdagen udviskes, og hvor folk kan mødes og deltage i forskellige aktiviteter. Studieområder og undervisningslokaler er designet med stor fleksibilitet, der muliggør forskellige anvendelsesmulig-heder, lige fra forelæsninger til kulturelle begivenheder og vidensdeling, som er centrale for Aarhus Universitets virke. De nye rammer skal også fremme tværfagligt samarbejde mellem forskere, studerende og virksomheder og dermed skabe attraktive muligheder.

Auditoriet er delbart og kan deles på tre forskellige måder, hvilket gør det muligt at konfigurere auditoriet, så det kan rumme 200 og 400 personer samt 800, hvis det ikke deles op. Et auditorie til moderne undervisning rummer naturligvis et avanceret AV-setup, men trods dets højteknologiske niveau og komplekse AV-system er der høj fokus på brugervenligheden. Auditoriet skal, ud over sin hovedfunktion som undervisningslokale, også kunne anvendes til eksterne arrangementer, fx konferencer og symposier.

Stouenborg fungerer som rådgivere for FEAS og Aarhus universitet og varetager komplet design af de AV tekniske faciliteter der skal installeres. Dette udmønter sig i et omfattende udbud omhandlende det komplette AV-system til auditoriet og som bliver offentliggjort under SKI.02.70.

Med dette ambitiøse projekt sigter Aarhus BSS mod at skabe et levende og inspirerende miljø, der ikke blot understøtter uddannelse og forskning, men også fremmer en følelse af fællesskab og engagement blandt alle brugerne. Aarhus BSS forventer at byde ansatte og studerende velkommen i de nye faciliteter fra 2025.

Du kan også læse om vores projekt med Örebro universitet.

Aarhus Universitets nye auditoriebygning
Uden titel.jpg
bottom of page