top of page

Fredericia Teater

Fredericia Teater - scene med forestilling
Fredericia Teater - scene med forestilling
Fredericia Teater - publikumspladser

Den danske musicalscene er for alvor blomstret op over de seneste år. En stor del af æren for den fornyede interesse tilfalder Fredericia Teater, hvis alsidige repertoire tæller flere originale publikumssucceser som bl.a. Den Lille Havfrue, Shubidua og Klokkeren fra Notre Dame, og endda med en verdenspremiere på Prince of Egypt fra 2018. Store forestillinger kræver store samarbejdspartnere, og Fredericia Teater har både arbejdet med Disney og ingen ringere end musicalmesteren Stephen Schwartz, som står bag nogle af de mest kendte musicals og har komponeret lyd til flere af de store Disneyfilm.

Fredericia Teaters program er altid fuld af forrygende og anmelderroste forestillinger og sælger hvert år mere end 150.000 billetter. Det skyldes formentlig, at deres produktioner, ud over at være nyskabende, altid er kendetegnet af en konsekvent høj kvalitet. Noget der også i høj grad viser sig i lydsiden.

I tæt dialog med teaterets egne eksperter udviklede Stouenborg det lydsystem, der nu bruges til alle teatrets produktioner.  Selve systemet er Meyer Sounds LEOPARD D-Mitri, og lige siden installationen i 2016 er det blevet brugt og justeret specifikt til hver eneste forestilling. Det betyder, at hver forestilling har sin egen unikke lyd, og det uanset hvor de bliver opført. Skal Klokkeren fra Notre Dame f.eks. genskabes på det Kongelige Teater forbliver lyden den samme, fordi systemet kan tilpasses de specielle krav, som det nye rum stiller lydmæssigt. Hver eneste forestilling har sin egen magi, og den gennemførte lyd bærer publikum over i forestillingens univers fra tæppet går op, til det går ned igen.

Fredericia Teater - Klokkerne fra Notre Dame

Du kan også læse om vores projekt med Aveny-T.

bottom of page