top of page

Ghettoblaster

Tuborgs "Ghettoblaster" - mobil koncertscene på Roskilde Festival
Tuborgs "Ghettoblaster" - mobil koncertscene på Roskilde Festival

En af de mindre – og sjovere – projekter i Stouenborgs portefølje er Tuborg ghettoblasteren, der blev skabt til Roskilde Festivalen i 2014. Roskilde Festival er kendt for god musik og øl i stride strømme, så hvad kunne være mere oplagt end at kombinere de to ting? Det var i hvert fald tanken bag ghettoblasteren, som blev sponsoreret af Tuborg, der har lagt både navn og logo til projektet.

Selve ghettoblasteren var i virkeligheden en gammel container, som blev bygget om og sat på hjulene fra en lastvogn, så den kunne køre rundt på hele festivals området som en stor, mobil fest. Uden på containeren blev der monteret to store højtalere, formet som Tuborgs kendte logo, og der blev installeret lys og led-skærme på siden, så ghettoblasteren kunne skabe et brag af en fest, hvor end den kørte hen.

Som om det ikke var nok, blev den desuden udstyret med en røgmaskine og et automatisk podium, hvor dj’en kunne køres op til toppen fra ghettoblasterens indre, til stor begejstring hos publikum. Det kan godt være, at Orange scene er Roskilde Festivallens meste kendte attraktion, men Tuborg ghettoblasteren kunne noget, som Orange Scene ikke kan, for her var det ikke publikum der kom til koncerten, men koncerten der kom til publikum. Med ghettoblasteren blev festen kørt ud til gæsterne, og uanset hvor den landede, var stemningen høj fra start. Den blev så stor en succes i 2014, at den gjorde comeback de følgende år, og festivalgængerne har aldrig glemt den siden. Tuborg ghettoblasteren blev senest set i 2016, men legenden lever endnu.

Tuborgs "Ghettoblaster" - mobil koncertscene på Roskilde Festival

Du kan også læse om vores projekt med Projektion på Scandic Falconer.

bottom of page