top of page

KA-CHING - Show me the money

Pengebadet fra udstillngen KA-CHING! - show me the money
KA-CHING! - show me the money
Banken fra udstillngen KA-CHING! - show me the money

Pengenes historie er næsten lige så lang som menneskets. Første var det kvæg og andre husdyr, som gjorde det muligt at handle og bytte ting imellem os, og over tid blev det til de mønter og sedler vi kender i dag.

Nationalmuseet åbnede d. 28. september 2022 op for udstillingen kaldt ”KA-CHING! – Show me the money”. I udstillingen er der 4 universer – The Money Show, Showroom, Banken og Fremtiden, som hver især giver indblik i hvordan penge styrer vores liv, hvad værdi er for en størrelse og hvordan man klarer sig godt økonomisk.

Som besøgende træder du ikke blot ind i det første univers af fortællingen om pengenes historie, du træder også ind i et spil, hvor præmien er intet mindre end en tur i pengebadet og et portræt på forsiden af pengemagasignet ’KA-CHING’. Og som altid, vil der være nogle der er født med fordele og andre der skal arbejde hårdt for at komme til pengene.

Udstillingen er støttet af Augustine Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, A.P. Møller Fonden, Spar Nord Fonden og Beckett-Fonden.

Stouenborg har stået for alt lysdesign igennem hele udstillingen.

Udstillngen KA-CHING! - show me the money

Du kan også læse om det projekt vi lavede sammen med Den Blå Planet.

bottom of page