top of page

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart - udstilling
M/S Museet for Søfart - projetor

Da Søfartsmuseet efter næsten 100 år flyttede fra Kronborg Slot til sin egen placering, var det kun naturligt at både omgivelserne og designet skulle falde fuldstændigt i tråd med museets tema. Museet ligger nu, ikke overraskende, i den gamle tørdok i Helsingør, og selve bygningen er udformet som et skib, hvilket giver de besøgende illusionen af at være til søs. Museumsruten går gradvist nedad, og gulvet hælder konstant 3 grader, så man under hele museumsbesøget får fornemmelsen af, at de brusende bølger får skibet til at krænge let til siden.

Alle AV-installationerne er et vigtigt element i at bevare illusionen af at befinde sig på åbent hav; de mange forskellige udstillinger rummer alle forskellige typer af AV-installationer som f.eks. panorama-views, interaktive installationer, spil og endda projektorskærme, der er udformet som koøjer med kig ud til havet.

En så speciel konstruktion rummede selvfølgelig også en del udfordringer, i og med at gulvet i museet ikke var plant og intet i lokalet derfor havde samme højde, og det måtte der kompenseres for, da projektorerne skulle monteres.

Selve arbejdet med videomaterialet var desuden enormt tidskrævende, eftersom der skulle gengives mere end 1000 gigabytes 4K materiale. Alt i alt tog det mere end 2000 mandetimer med videogengivelse, stitching og soft-blending, og Stouenborgs dygtige team måtte arbejde på højtryk.

Men det hårde arbejde betalte sig, for alt i Søfartsmuseet – lige fra konstruktionen og placeringen til video, lys og lydsiden – spiller sammen og danner en gennemført fortælling om Danmark som søfartsnation, der er så overbevisende, at det bliver en museumsoplevelse, de besøgende ikke sådan lige glemmer.

M/S Museet for Søfart

Du kan også læse om vores projekt med Karolinska institutet.

bottom of page