top of page

RAGNARock - Danmarks Rock Museum

RAGNARock - Danmarks Rock Museum
RAGNARock - Danmarks Rock Museum
RAGNARock - Danmarks Rock Museums indgang

Ragnarock. Et passende navn til et museum, der tager de besøgende på en hæsblæsende rejse gennem musikkens og ungdomskulturens historie fra 1950’erne til i dag. Museet ligger i Roskilde, ved siden af den ikoniske Roskilde Festival, og Stouenborg har været med fra start til slut som rådgivere på AV-installationerne og lysdesignet.

Museet lever op til sit navn helt fra start, når man mødes af den prangende facade, der glimter i tusindvis af gyldne nitter i ægte rock’n’roll stil. I elevatoren spilles der allerede musik, og udstillingen starter med et fantastisk lysshow, designet af Stouenborg, som de besøgende selv kan styre for at skabe et unikt sceneshow.

Store dele af museet bygger på interaktivitet, og forskellige steder kan man selv synge med, teste sine evner som groupie eller vælge selv, hvilken musik man vil lytte til. Netop musikken er i hovedsædet på Ragnarock, og derfor spiller lydsiden en afgørende rolle. Fordi så mange dele af udstillingen inkorporerer lydelementer, var der en risiko for at lyden fra de enkelte rum ville skabe en forstyrrende baggrundsstøj i resten af udstillingen. Den enkle og elegante løsning blev at installere høretelefoner, som museums gæsterne selv kan vælge at lytte til, forskellige steder igennem udstillingen. 

Kun 18 måneder inden den planlagte åbning, blev hele museets koncept desuden ændret, og det betød at tidsrammen for projektet pludselig blev meget kort. Men Stouenborg og resten af holdet lagde kræfterne i, og Ragnarock er blevet et enestående museum, hvor man går en sansemættet oplevelse i møde.

RAGNARock - Danmarks Rock Museum

Du kan også læse om vores projekt med Lejre Museum.

bottom of page