top of page

Rigshospitalet

Rigshospitalet - undersøgelseslokale
Rigshospitalet - venteområde

På Rigshospitalet har man i mange år haft problemer med scanninger af børn. Børnene blev tit utrygge og bange og havde svært ved at ligge stille under scanningerne. Løsningen på problemet blev at omdanne både venteværelse og scannerrum til et magisk fantasiunivers, der møder børnene i øjenhøjde og får dem til at slappe af og glemme alt det skræmmende ved oplevelsen.

Allerede i venteværelset bliver børnene mødt af fantasifulde figurer, der bevæger sig hen over væggene, som var de rigtige, levende væsener. Mens de venter, får børnene en iPad, hvor de kan vælge deres egen playliste af film og underholdning, som de kan se under selve scanningen. Når børnene ligger i scanneren, bliver det valgte indhold projekteret direkte op loftet i scanningsrummet, så børnene er underholdt, og ikke mindst distraheret, under hele forløbet. Fordi playlisten bliver afspillet på loftet, behøver børnene derfor heller ikke vende sig eller dreje hovedet for at kunne se filmen, og på den måde kan man få børnene til at ligge helt stille og afslappet under scanningen. Valget af projektorer var naturligvis centralt for installationen og faldt på Panasonic for at overkomme nogle af de mange udfordringer; man kunne eksempelvis ikke installere projektionsskærme eller lærreder, fordi hospitalets vægge skal kunne rengøres klinisk efter brug af rummene.

Resultatet af projektet er en nytænkende tilgang til behandling af børn, hvor børnene kan føle sig hjemme og slappe af uden at blive skræmt af de store, larmende maskiner. Man undgår både at bruge bedøvelse og opnår nu langt bedre scanningsresultater, fordi børnene ligger meget mere stille i de trygge omgivelser.

Rigshospitalet - undersøgelseslokale

Du kan også læse om vores projekt med Abselon Kulturhus.

bottom of page