top of page

Sonic College

Sonic College
Sonic College - lofthøjttalere

På Sonic College bliver fremtidens lyddesignere og lydproduktionsteknikere udklækket og er fødekæden til blandt andet spil- , film- og medieindustrien.


I mange år har Sonic College ønsket sig bedre faciliteter, og det har de fået sammen med pædagogiske og grafiske uddannelser i Ny Campus Kolding, der er UC Syds nyligt indviede campus, tegnet af Cubo Arkitekter. Samtidig har de som den eneste uddannelsesbygning i verden fået et avanceret lydstyringssystem til brug i forskning og uddannelsesprojekter. Installationen af systemet er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formaal.

FORSKNING I LYD I BYGNINGER
Lyd er i dag overalt i det offentlige rum og i bygninger, og lydsystemet giver muligheder for at forske i, hvordan lyd påvirker mennesker og kan designes til at styre støj i et atrium og formidle velvære, tryghed, skabe stedsgenkendelse og vise vej. Til projektet er knyttet en forskningsenhed, ledet af forskningsleder ved i lyddesignuddannelsen ved UC SYD, Birgitte Folmann.

Lydstyringssystemet i det fem etagers høje atrium mellem de to trekantede uddannelsesbygninger er udviklet og installeret af AV-firmaet Stouenborg i tæt samarbejde med Sonic College.


– Systemet består af 187 højtalere, som Sonic College kan bruge sammen med SpaceMap Go. Et lydstyringskoncept udviklet og produceret af det amerikanske firma Meyer Sound. Ved brug af en
Ipad kan du panorere lyd rundt imellem alle højtalere og lave lydoplevelser. Du kan få lyden til falde ned fra loftet hele vejen ned gennem bygningen, eller ud i gangene, og på den med skabe avancerede lydoplevelser.

– Det fantastiske ved et system i den klasse er, at de studerende kan lave komparative analyser på en hel anden måde, end hvis man selv skulle sætte et system op, siger Anders Jørgensen, projektchef i Stouenborg. Meyer Sound er ikke ukendt i Danmark, hvor de bl.a. er eneleverandør af højttalere til Roskilde Festivalen.

IT’S NOT A TREE
Lydoplevelsen i atriet er allerede i gang med at blive undersøgt. De to lydkunstnere Marie Højlund og Morten Riis, som sammen kalder sig The Overheard, blev inviteret til at lave et lydkunstværk, der afspilles en gang om dagen i atriet.


– Værket It’s not a Tree bliver påvirket af en vejrstation, der bor oppe på taget, så alt efter hvordan vejret er udenfor, vil stationen kuratere, hvordan kunstværket er inde i bygningen. Lydsystemet skaber en masse spændinger i lyd og gør lytteoplevelsen interessant alt efter, hvor man befinder sig.

Du kan også læse om vores projekt med Aha Livestage

Sonic College - atrium
Sonic College - rack
bottom of page