top of page

Absalon - Kulturhus

Absalon Kulturhus
Absalon Kulturhus
Absalon Kulturhus

Det var med en tanke om at skabe et sted for folket, at familien Lajboschitz i 2015 købte Absalonskirken på det centrale Vesterbro og omdannede det til et moderne kulturhus til gavn for bydelens lokale fællesskaber. Således har Folkehuset Absalon gennem årene dannet ramme for tusindvis af arrangementer, hvor byens borgere har budt ind med alt fra keramikkurser, babyyoga og croquis til discofester og livemusik.

Absalonkirken ligger i tæt beboelse og er bygget sammen med en beboelsesejendom. Derfor var det med fokus på at undgå støjgener hos naboerne, at Stouenborg leverede rådgivning samt en totalløsning på et lydsystem til alle husets lokaler. Især var det vigtigt, at det skulle være nemt at betjene samt kunne håndtere, at der kører skiftende arrangementer alle ugens dag fra morgen til aften.

Valget faldt på et ultrafleksibelt system, der intuitivt kan betjenes af husets brugere via trykpaneler monteret rundt om i huset. Det gør det nemt at skifte fra et arrangement til et andet på ganske kort tid. Samtidig er lyden i alle rum forbundet via en central styreenhed, så man kan sende lyd fra ét rum til et andet. Det giver masser af muligheder for at lave events, hvor man inddrager flere lokaler – eller hele huset, hvis man vil.

In the main hall, formerly a church space, column speakers from Meyer Sound were installed. These speakers are known for their forward-firing design, providing precise sound control without intruding into adjacent apartments even at relatively high volume levels. Careful selection of speakers was made to avoid bass vibrations.

I hovedsalen, der tidligere fungerede som kirkerum, er der blevet installeret søjlehøjttalere fra Meyer Sound. De er blandt andet kendetegnet ved at spille fremad, hvormed lyden bliver styret meget præcist og dermed ikke trænger ind i de tilstødende lejligheder ved selv relativt høje lydniveauer. For at undgå basvibrationer er placeringen af subwooferne ligeledes nøje udvalgt.

Du kan også læse om vores projekt med Falkoner Salen.

Absalon Kulturhus
Absalon Kulturhus
bottom of page