top of page

Mobil akustikvæg

Skitse til Mobil Akustikvæg
Skitse til Mobil Akustikvæg

Gennem de sidste 8 år har Stouenborg til forskellige projekter udviklet og produceret specielle løsninger der passer til brugernes behov. På LIFE Campus fik Stouenborg til opgave at bygge en akustikvæg der både dæmpede de høje frekvenser men også de lave frekvenser til deres nye fysiologiske laboratorie.

 

Det skulle være mobile vægge som samtidig også kunne indeholde skærme til brug for undervisningen og fungere som rumdelere.

3D tegning til Mobil Akustikvæg

I designfasen var vi igennem mange varianter at væggen, men idet LIFE Campus gør brug af perforeret stålplader valgte vi at vider fører dette æstetiske valg fra VLA arkitekter videre i de mobile vægge. For at akustikvæggen kunne fungere skulle den have en kerne der fungerede som membran absorbent for at tage det lavfrekvente lyd. Uden på membran absorbenten monterede vi en porøs absobent til at tage det mellem og højfrekvente lyd spektra. Udgangspunktet for memebran absorbenten var det gamle SLAM princip som især Voetmann akustik og EBB consult har været bannerfører for i DK.

Væggene er i dag i brug i det fysiologiske laboratorie og hjælper både som rumdeler og til at skabe god akustik for LIFE Campus. 

Hjul på Mobil Akustikvæg
Kanten på Mobil Akustikvæg
bottom of page