Avicii Arena
Avicii Arena er beliggende i Stockholm, og er designet af Bergs Arkitektkontor i samarbejde med et konsortium, og det førte til opførelsen af verdens største sfæriske bygning i 1989. Areanen som består af beton, stål, aluminium, plade og glas, har en diameter på 110 meter og en indvendig højde på 85 meter. Publikumskapaciteten er varierende: 13.850 til ishockeykampe og cirka 16.000 til koncerter. Metallica har publikumsrekorden med 17.303 besøgende i maj 2018.
Nu moderniseres Avicii Arena for første gang i næsten 35 år. Et arbejde som forventes at være færdigt i januar 2025. SGA Fastigheter og NCC arbejder med internationale specialister for at opfylde moderne krav, herunder en ny konstruktion med bevægelige paneler og opdaterede tribuner for en bedre publikumsoplevelse. På trods af moderniseringerne bevares arenaens unikke kulturhistoriske værdi med hjælp fra det oprindelige arkitektfirma og eksperter.
Stouenborg er netop hentet ind som en af disse eksperter til både rådgivning og som installationspartner til det kommende elektroakustiske lydsystem samt AV. Det kommende elektroakustik system bliver det første i denne skala og størrelse i verden.
I samarbejde med Avicii Arena, SGAF og totalentreprenøren NCC samt Meyer Sound er Stouenborg igang med at projektere og installere det kommende Constellation system, der skal være med til at forstærke den arkitektoniske rumlighed i Avicii Arena (tidligere kendt som Globen) i Stockholm.
Det meget komplekse og utroligt svære arbejde bliver ikke gjort enklere af en meget stram tidsplan. Derfor bygges alt i BIM modeller ned til mindste skrue, for at sikre grænseflader og at kollisioner mindskes.
I tæt samarbejde med NCC , Efterklang part of AFRY og Constellation teamet fra Meyer Sound, implementerer vi den komplicerede og vanskelige installation, samt tuning af de mange højttalere og mikrofoner der udgør det nye system.
Når det hele står færdigt, vil Avicii Arena være udstyret med et unikt elektroakustiske system i verdensklasse, der ikke er set magen til mange andre steder i verden.
Hvis du vil se mere om andre constellations-systemer vi har integreret, kan du bl.a kigge på projektet for Aarhus Arkitektskole, Mærsk Tower eller Örebro universitet.