top of page

Basin 7 - Hotel og konferencecentre

​Basin 7 - Hotel og konferencecentre
​Basin 7 - Hotel og konferencecentre

Basin 7 blev i 2018 designet som Hotel- og konferencecentre med en central position ved ankomsten til Ø4 i Århus, hvilket gør det til kvarterets ansigt mod byen. Modsat traditionelle placeringer, ønsker dette projekt at integrere et hotel og konferencecenter midt i byen med inviterende arkitektur og liv på alle sider, hvilket skal tiltrække både besøgende og lokale.

Stouenborg blev valgt som teaterteknisk og AV-teknisk rådgiver af menneskerne bag projektet og designede, i tæt samarbejde med BIG, salen til at være yderst fleksibel og multifunktionel, hvilket gør den velegnet til en bred vifte af arrangementstyper. Ifølge programmeringsantagelserne bruges salen 70 % af tiden til forskellige former for konferencer, hvor de resterende 30 % af arrangementerne spænder over en mangfoldighed af events som banketter, koncerter, messer, stand-up shows, sportsbegiven-heder og TV-arrangementer.

Når salen er i fuld brug, kan den rumme op til 1912 siddende gæster med gode sigtelinjer og 3000 stående publikumspladser med gode sigtelinjer til de stående arrangementer. Salen kan opdeles i tre mindre sale, hvilket giver mulighed for at afholde flere arrangementer samtidig eller skabe en mere intim atmosfære ved mindre events.

Arrangementerne, der skal afholdes i Basin 7, kræver hver især forskellige tekniske løsninger, som Stouenborg skulle tage højde for. Derfor er det gjort muligt at gennemføre arrangementer med forskellige opsætninger såsom, teleskoptribuner, firkantede og/eller runde borde. Det er også muligt at lave præsentationer, der vises på flere lærreder ved hjælp af projektorer og mulighed for afbenyttelse af LED-vægge. Akustikken er designet til at være fleksibel, så den kan tilpasses de forskellige arrangementers præferencer om efterklangstid og lys- og lydsystemet kan tilpasses de ønskede behov. Ydermere er det gjort muligt at hænge bannere og dekorationer i loftet og ved større arrange-menter. Tribunerne er dimensioneret som teleskoptribuner som kan køre ind ved messer, ligesom der også er indlagt ekstra strøm til standene i forbindelse med messer.

Sammenfattende er salen udstyret med en række infrastrukturelle faciliteter, der sikrer, at den kan tilpasses enhver type arrange-ment. Fra konference til koncert og messe til sportsbegivenhed, er salen designet til at levere en optimal oplevelse for både arran-gører og publikum.

Projektet blev markant ændret i forbindelse med Corona og derfor står Basin 7 i dag som et Spa og wellness hotel.

Du kan også læse mere om den rådgivningsopgave vi havde på Aarhus Universitet.

​Basin 7 - Hotel og konferencecentre
​Basin 7 - Hotel og konferencecentre
​Basin 7 - Hotel og konferencecentre
bottom of page