Carl Nielsen


Carl Nielsen Museet i Odense er både en hyldest til Danmarks mest kendte komponist og en musikalsk oplevelse, hvor man legende kan fordybe sig i Carl Nielsens verden med musikken i centrum.
I samarbejde med eksperter fra Københavns Universitet, Event Communications fra England og Coda to Coda har Stouenborg stået for teknikken i udstillingen, der består af tre rum med forskellige temaer. Rummene er nænsomt bundet sammen med en lyssætning, der aktiveres på bestemte tidspunkter og guider publikum fra sted til sted.
Den vigtigste genstand på museet er musikken. Derfor har særligt designet og udførelsen af udstillingens utallige auditive elementer været vigtige for helhedsoplevelsen, hvor musik visuelt understøttes af projektioner og lyssætning. Opgaven har været kompleks, da lyd, video og lys har skullet spille sammen og synkroniseres, så ingen elementer overdøver hinanden i fortællingen om komponistens kontrastfyldte liv.
På udstillingens første stop bliver centrale øjeblikke fra Carl Nielsens liv vist på en tresidet videoprojektion, mens man omsluttes af lyd fra alle sider og loftet. Lydsiden bliver leveret af 12 Genelec højttalere, der sammen skaber et abstrakt lydbillede, som i sig selv er en fortælling.
Videre i udstillingen går man dybere på opdagelse i komponistens liv ved at løfte, dreje og åbne genstande for at aktivere musik. Blandt andet finder man et selvspillende klaver, hvor tangenterne bevæger sig synkront til musikken. For at forstærke oplevelsen, er systemet designet, så lyd kun bliver aktiveret fra et element ad gangen i samme zone. Også her er anvendt et Genelec-system, der understøttes af Panphonics Sound Shower og K-Array Lyzard line arrays.
Udstillingens sidste stop byder på fordybelse i en 12-minutters komposition omsluttet af stofbeklædte lysbokse med Martin VC-Dot LED-lys, der skaber en intim stemning og underbygger den musikalske oplevelse.
Alle installationer bliver styret ved hjælp af et Pharos-system, som nemt kan betjenes via en simpel touchscreen. Da alt er netværksbaseret, kan systemet serviceres remote.


Vi har også beskæftiget os med andre installationer på blandt andet Flugt museet og Bryghuset. Du kan også læse om andre projekter vi har været integratorer på her.