top of page

Carl Nielsen

Carl Nielsen museet
Carl Nielsen museet

Carl Nielsen Museet i Danmark, skabt af Museum Odense, tilbyder en unik blanding af fysiske artefakter og digitale grænseflader, der fordyber besøgende i komponisten Carl Nielsens verden. Med udgangspunkt i traditionel museumspraksis prioriterede projektet den sanselige oplevelse af Nielsens musik frem for faktuel information. I samarbejde med eksperter fra Københavns Universitet, Event Communications, Coda to Coda og Stouenborg leverede museet med succes en multisanseudstilling opdelt i tre rum.

Museet begynder med "Kalibrering"-rummet, der byder på en tresidet videoprojektion, der fremhæver centrale øjeblikke fra Nielsens liv. Fordybende lyd, leveret gennem en Genelec-højttaleropsætning, komplementerer det visuelle og skaber et engagerende indgangspunkt. "Exploration"-rummet på andet niveau giver besøgende mulighed for at udforske Nielsens musik og liv gennem interaktive udstillinger, subtile projektioner og et selvspillende Yamaha-klaver. Lyden styres af et Genelec-system, der understøttes af Panphonics lydbrusere og K-Array Lyzard line arrays.

Fortsætter man gennem museet, spiller belysning en afgørende rolle, hvor individuelt styrede pærer skaber atmosfære og vejleder besøgende. Synkroniseringen af ​​lyd og lys var en kompleks opgave, der krævede omhyggelig programmering for at sikre en problemfri oplevelse. Ændringer blev foretaget efter installationen for at forbedre systemstabiliteten, reducere kompleksiteten og stole mere på hardware.ført ind i område nummer 2 udforskning, og til sidst går de ned af trappen til det sidste område, nummer 3 Fordybelse.

Det sidste område, "Immersion", fokuserer udelukkende på Nielsens musik, hvilket giver besøgende mulighed for at fordybe sig i en 12-minutters komposition. Genelec-skærme og et visuelt fokuspunkt i stofbeklædte lysbokse, der huser Martin VC-Dot LED-lys, bidrager til denne fordybende oplevelse. Systemet er brugervenligt for museumspersonale og tilbyder nem styring via en berøringsskærm, der er knyttet til Pharos-systemet.

På trods af udfordringerne med at synkronisere musik, lys og billeder, nåede museet med succes sit mål om at gøre musikken til udstillingens midtpunkt. Den innovative brug af teknologi, herunder Genelec-højttalere, Epson-projektorer og interaktive skærme, skaber en dynamisk og engagerende oplevelse for besøgende, der sikrer, at Carl Nielsens musik forbliver museets højdepunkt.

Du kan også læse mere om andre projekter vi har været installatører på, ved at klikke her.

Carl Nielsen museet
Carl Nielsen museet
bottom of page