top of page

FLUGT

Flugt museets indgang
Flugt museet udstilling

Museet FLUGT formidler, hvad det vil sige at være flygtning i dag og til alle tider. Det giver stemme til alle flygtninge i verden.


I den svungne bygning forbinder museets fortælling den lokale historie om Oksbøllejren, der husede tyskere, der flygtede fra Den Røde Hærs voldsomme angreb på Nazityskland i krigens sidste
måneder. Da lejren var størst, boede 35.000 mennesker i lejren i Aal Plantage. Det er et kapitel i Danmarkshistorien, de færreste kender til.

Oven på den historie, fortæller museet, hvad det vil sige at være flygtning til alle tider. Det hollandske firma, Tinker Imagineers har været udstillingsarkitekter på FLUGT i tæt samarbejde med Vardemuseernes kuratorer. Stouenborg har rådgivet om det tekniske indhold og teknikken til at understøtte oplevelsesdesignet samt leveret alle tekniske og audiovisuelle løsninger.

– Tinker Imagineers udvikler udstillingens greb sammen med museets kuratorer. Derefter kommer vi ind i billedet og begynder at arbejde med teknikken bag ved selve historien og give ideer til, hvordan man kan fortælle historien rent teknisk.


– Vi er deres sparringspartner i at understøtte fortællingen med de tekniske virkemidler, der skal være med – lyd, lys, video og audio. Sammen finder vi frem til løsninger, der bedst muligt kan hjælpe til at fortælle den givne historie med hjælp fra AV, lyd og lys, fortæller Anders Jørgensen, projektchef hos Stouenborg.

I museets permanente udstilling går man gennem ni rum, som på hver sin måde fortæller om det at være flygtning, fortæller Anders Jørgensen:

 

– Hvad vil det sige at flygte, og hvad er det for en rejse, de er på. Her arbejder vi med at få sat en bestemt stemning, inden man går videre til næste rum. Der kan det være, at vi siger, at det vil være godt at sidde ned og lytte, eller her skal man kunne komme tæt på personerne, som fortæller deres historie.


Med en baggrund i teaterverdenen og uddannelse fra Statens Teaterskole falder det naturligt for Stouenborg at skabe fortællinger, der giver oplevelser og huskes af brugerne. Vi fortæller historier med teknik.

Du kan også læse om vores projekt med Sonic College

Flugt museet udstilling
Flugt museets udstilling
bottom of page