top of page

Den Blå Planet

Den Blå Planet infotavle
Den Blå Planet
Den Blå Planet - stort akvarie

På den Blå Planet dykker publikum ned under havet og får lov at opleve livet under overfladen i øjenhøjde med fiskene og de andre underhavskabninger, som lever der. Selve bygningen er designet som en stor hvirvel-strøm og overalt afspejles elementer fra havet. Farverne er holdt i blå nuancer, bølger er projekteret i loftet, og det føles og lyder som om, man befinder sig under havet.

Stouenborg tog udfordringen op med at skabe en realistisk lydside, som skulle komplementere de visuelle elementer og give en oplevelse af at befinde sig under havet. Resultatet er en stemningsfuld atmosfære, som drager de besøgende ind i og lader dem blive en del af det undersøisk miljø således at aquarierne bliver flere-dimension-elle.

Fordi lyd opfører sig markant anderledes i vand end i luft, måtte Stouenborg sætte kreativiteten i spil for at løse opgaven. Det endte med mere end 600 lydspor, indspillet specielt til Den Blå Planet, som spilles i lag, ind over hinanden i 11 forskellige højtaler zoner. Det hele styres med Meyer Sounds D-Mitri system, som ellers kun bruges i store shows som Cirque du Solieil og i Disneyland. Med sit prisvindende lydlandskab fyldt med alle de lyde, havet har at byde på - fra bølgeskvulp og bobler til syngende koraller - er Den Blå Planet ikke bare et akvarie, hvor publikum står bag glasset og kigger ind.

Det er en unik oplevelse, hvor beskueren får følelsen af at stå midt i det brusende hav sammen med havdyrene.

Den Blå Planet med interaktiv tavle

Du kan også læse om projektet vi lavede for Dover Castle.

bottom of page