top of page

Gøteborg Symfoni

Gøteborg Symfoni - projektorbelysning
Gøteborg Symfoni - projektorbelysning
Gøteborg Symfoni - scene

Den 14. juli 2018 ville den berømte svenske filmskaber Ingmar Bergman være fyldt 100 år. Jubilæet blev markeret i stor stil i Gøteborgs koncerthus med et unikt drømmespil, der sammenvævede både musik, video og lys som en hyldest til den kendte svensker, for hvem musikken var en så vigtig del af livet.

Den klassiske koncert blev skabt af et kunstnerisk hold af bl.a. instruktører, lysdesignere og videoteknikere, og ikke mindst Stouenborgs egen Kasper Stouenborg, der alle bidrog til opgaven med hver deres kompetencer. De samlede kreative anstrengelser udmøntede sig i en unik oplevelse, der inddrog hele rummet med projektioner af drømmebilleder, videoer og lydklip, relateret til Bergman, imens den allestedsnærværende musik blev opført live af Gøteborgs symfoniorkester. Samme hold står også bag tre andre koncerter, hvoraf den seneste blev afholdt på Island i december 2018 for at fejre 100-året for Islands selvstændighed og løsrivelse fra Danmark.

Gøteborg Symfoni - projektorbelysning

Bergman var fascineret af musikken hele sit liv, og hans spørgsmål ”hvor kommer musikken fra?” dannede omdrejningspunkt for symfoniorkestrets hyldestkoncert, som spillede sig ind i en helt ny genre. Det var mere end bare en koncert, men snarere en totaloplevelse, der inddrog hele rummet og skabte et intimt, midlertidigt univers. Hele tiden med musikken som centrum. Mens den klassiske musik fyldte koncertsalen, omringedes publikum af videoer fra filmskaberens hjem, naturbilleder fra hans omegn, og undervejs afspilledes lydklip af bl.a. interviews med musikerne fra orkestret.

Koncerten var en enestående hyldest til et enestående menneske, og selvom vi stadig ikke ved præcis hvor musikken kommer fra, står det fast at den har magten til at berøre mennesker dybt og præge vores liv.

Du kan også læse om vores projekt for Den Frie Kunsthal.

Gøteborg Symfoni
bottom of page