top of page

Lærreds akustikvæg

Lærreds akustikvæg - mock-up
Lærreds akustikvæg - mock-up
Lærreds akustikvæg - mock-up

Gennem de sidste 8 år har Stouenborg til forskellige projekter udviklet og produceret specielle løsninger der passer til brugernes behov. På både Ørebro universitet, Mærsk Tower og Aarhus Arkitektskole fik Stouenborg til ansvar at komme op med en innovativ måde at inkorporere akustik og skærme til at vise eksempelvis Power point på. I design processen testede vi mange forskellige muligheder hvorpå vi kunne bruge en akustikvæg som video flade. Det stod hurtigt klart at auditorierne havde et grundlæggende behov for højkvalitets gengivelse af billeder enten vis LED skærme eller projektion fra en projektor. LED væggene var ikke mulige at lave transparente og dermed udnytte en Akustikvæg af absorbenter der lå bagved. Projektion havde brug for en projektionsdug for at fungere og vi testede mange forskellige duge før vi fandt en dug der var lyd transparent nok og samtidige havde kvalitet nok på billede siden til et State of the art auditorie. For at løsningen skulle fungere brugte vi Micro perforerede dug. 

Selve akustikken der lå bagved blev konstrueret til både at dæmpe de høje frekvenser men også de lave frekvenser. 

Konstruktionen blev udført med et bagerste lag der fungerede som membran absorbent for at tage det lavfrekvente lyd. Uden på membran absorbenten monterede vi en porøs absobent til at tage det mellem og højfrekvente lyd spektra. Udgangspunktet for memebran absorbenten var det gamle SLAM princip som især Voetmann akustik og EBB consult har været bannerfører for i DK.

Løsningen er yderst effektiv og giver muligheden for at bruge en ellers “død” projektionsflade til aktiv akustik. Dermed mindskes de udfordringer der normalt kunne opstår rummet.

Opsætning af lærreds akustikvæg - Mærk tårnet
Opsætning af lærreds akustikvæg - Mærk tårnet
bottom of page