top of page

Mærsk Tower - Københavns Universitet

Mærsk Tower
Mærsk Tower - mødelokale

I hjertet af København tårner det sig op, 75 meter over byens tage. Mærsk Tower er den nyeste tilføjelse til Panum Instituttet i København, som huser både studerende og forskere. Udsigten fra mødelokalerne på de øverste af tårnets 15 etager er nok til at tage pusten fra de fleste, og auditorierne i stueetagen er spækket fra loft til gulv med den nyeste og mest innovative teknologi.

Stouenborg var med som AV-installatører på projektet, men med de sædvanlige forsinkelser på byggerier blev det en stram deadline, allerede inden installationen gik i gang. Tidspresset til trods gik Stouenborgs dygtige installationsteam til arbejdet med krum hals, og der blev trukket ikke mindre end 22 km kabel og installeret mere end 350 højtalere i bygningen. Alt i alt krævede projektet omkring 20.000 mandetimer, før det stod færdigt i 2017.

På dette projekt gjorde vi brug af flere af Stouenborgs egne produkter såsom gulvbrønden, projektorstøjkassen og akustikvæggen

Resultatet er et inspirerende og moderne læringsmiljø, der akkommoderer både studerende og forskeres behov. De tre store hovedauditorier nyder godt af Meyer Sounds omfattende akustiske Constallation system. Med små mikrofoner hængende fra loftet og højtalere installeret overalt, fra forreste til bagerste række, er det muligt for alle de studerende at høre underviserens stemme klart, uanset hvor i lokalet de sidder. Med et tryk på en knap kan der desuden skiftes til Q&A tilstand, hvor de studerende kan stille spørgsmål – og både spørgsmål og svar kan høres tydeligt, uden at baggrundsstøjen forstyrrer eller overdøver taleren.

Mærsk Tower har til dato modtaget ikke mindre end syv priser, bl.a. som Verdens Bedste Sundhedsbyggeri, og i 2017 modtog Stouenborg selv en InAVation Award i uddannelseskategorien for AV-installationerne i tårnet.

Du kan også læse om vores projekt med Ballerup Banegård.

Mærsk Tower - styresystem
Fotos: Laura Stamer
bottom of page