top of page

KI-NEO - Karolinska Institutet

KI-NEO - Karolinska Universitet - foredragssalen

Et af Stouenborgs helt store og omfattende projekter var for det svenske Karolinska Institut, der er et af Sveriges største universiteter og udover at huse nobelkomiteen også er kendt for medicinsk forskning og undervisning i verdensklasse. Den nyeste tilføjelse til instituttet er bygningen Neo, der rummer både forsknings- og undervisningsfaciliteter. Byggeriet startede i 2016, og i et topmoderne center for biomedicinsk forskning skal teknikken selvfølgelig også være i top. Den leverede Stouenborg i form af to store Constellation systemer fra Meyer Sound, som blev installeret i bygningens foredragssale.

KI-NEO - Karolinska Universitet

Constellation systemerne er omfattende akustiske systemer, som normalt bruges til større venues som koncertsale, teater og meget andet. At bruge dem i undervisningssammenhæng betyder, at samtlige studerende vil kunne få det optimale ud af ethvert foredrag, uanset hvor i salen de sidder. Fordi små mikrofoner og højtalere er placeret diskret overalt i foredragssalen, bliver underviserens stemme opfanget klart og uden støj og kan høres tydeligt i alle hjørner og kroge af salen. Og hvis de studerende har spørgsmål, vil alle i salen også kunne høre både spørgsmål og svar, uden brug af håndholdte mikrofoner eller andet, der kan forstyrre flowet i undervisningen.

At installere de omfattende systemer krævede en hel del hårdt arbejde og Stouenborgs installationsteam måtte trække hele 40km kabel, installere 360 Meyer Sound højtalere, 200 DPA mikrofoner og 6 store 42-units racks med Meyer Sounds D-Mitri system. Arbejdet tog alt i alt 30 måneder, og med en ihærdig indsats nåede de nye højteknologiske foredragssale at stå klar lige inden semesterstart, i maj 2018.

KI-NEO - Karolinska Universitet - foredragssalen

Du kan også læse om vores projekt med Rigshospitalet.

bottom of page