top of page

"Århus fortæller" - Den Gamle by i Århus

Den Gamle By i Århus - "Århus fortæller" udstilling
Den Gamle By i Århus - "Århus fortæller" udstilling
Den Gamle By i Århus - "Århus fortæller" udstilling

I Den Gamle By i Århus gemmer der sig en tidsmaskine. I kvarteret fra 1974 finder man nedgangen til den underjordiske udstilling Aarhus Fortæller. Udstillingen fortæller historien om Århus, lige fra vikingetiden til den moderne by som vi kender den i dag.

Stouenborg har både fungeret som rådgivere på udstillingen og leveret styring og installation og har derfor været involveret i skabelsen af hele projektet, der prøver at videregive en del af Danmarks historie på en ny måde. Det særlige ved udstilling er at den fortælles fra beboernes synsvinkel. Det er byens historie fortalt om og af de mennesker, som har boet der gennem tiderne. Man rejser gennem tiden i selskab med rigtige mennesker, der engang har befolket byens gader, så historien bliver levende og relevant, og Århus står i et helt nyt lys.

Alt foregår under Den Gamle Bys gader, i et underjordisk museum, og så snart man har taget elevatoren ned, er tidsrejsen begyndt. Man træder ind i vikingebyen Aros – det navn vikingerne kendte Århus under. Men den største del af udstillingen er den del, der fokuserer på de seneste 150 år i Århus. Her kan de besøgende selv tage del i historien gennem engagerende interaktive aktiviteter. Var det f.eks. noget med en sporvognstur ned gennem gaden i 1971? Hvis ikke kan man i stedet hoppe på en bycykel og tage en tur rundt i nutidens Århus som en ægte århusianer.

Uanset om man er mest til vikingebyen eller sporvogne og bycykler er Aarhus fortæller et lille skatkammer af kulturhistorie, gemt under Den Gamle Bys brosten.

Den Gamle By i Århus - "Århus fortæller" udstilling

Du kan også læse om vores projekt med Frederikssund Museum.

bottom of page