top of page

Carl Nielsen - Vandreudstilling

Du kan også læse om vores projekt med Ghettoblasteren på Roskilde Festival .

Carl Nielsen - vandreudstilling "Musik er liv"
Carl Nielsen - vandreudstilling - kabler
Carl Nielsen - vandreudstilling "Musik er liv"

”Musik er liv” sagde den berømte komponist Carl Nielsen, og i anledning af hans 150 års fødselsdag skabte Odense Bys Museer en international vandreudstilling med samme titel, som fortalte historien om komponistens eget liv og musik.

Kvorning design & kommunikation skabte udstillingen og producerede den i totalentreprise for Odense Bys Museer. Stouenborg var Kvornings rådgiver og underleverandør på udvikling af flere af de tekniske løsninger.

Selve udstillingen består af syv moduler, som gennem lyd, billeder og video formidler den ikoniske komponists fortælling. Museet havde en drøm om, at udstillingen ikke kun skulle fortælle komponistens liv i billeder og tekst, men også helt bogstaveligt spille den musik, der var hans liv. At spille forskellige musikstykker og komplette passager kan selvsagt hurtigt skabe en del støjforurening, hvor udstillingen er sat op, men det problem blev løst på kreativ vis. Standerne er nemlig interaktive og begynder først at spille, når publikum træder hen foran modulet for at se og læse. Ud over at reducere støj, gør det også samtidigt oplevelsen enormt personlig og inddrager publikum aktivt i udstillingen.

Af hensyn til krav om holdbarhed og lydkvalitet faldt valget af bl.a. subwoofere på Meyer Sound, og hele vandreudstillingen er gearet til både at kunne modstå skiftende vejrforhold og tilpasse sig de forskellige omgivelser rundt omkring i verden. Selv med de høje krav, museet stillede, stod udstillingen færdig på kun 2 måneder og begyndte sin jordomrejse i New York, hvor premieren – helt i komponistens ånd – blev markeret med en koncertrække af New York Philharmonics i Avery Fisher Hall.

Du kan også læse om vores projekt for teaterforestillingen Imagine.

Carl Nielsen - vandreudstilling "Musik er liv"
Fotos: Odense Bys Museer, Kvorning design & kommunikation og Stouenborg
bottom of page