top of page

Gulvbrønd

Gulvbrønd
Gulvbrønd

Gennem de sidste 8 år har Stouenborg stødt på et væld af forskellige projekter, som krævede nogle specielle løsninger. Stouenborg har derfor udviklet og produceret 2 unikke gulvbrøndsløsninger der kan tilpasses til projektets behov og muligheder i gulvopbygningen.

Gulvbrønde har altid været en udfordring, når man ønskede at bruge AV og stadigvæk følge eventindustriens standarder inden for stik og kabler. Dette fordi man i event- og AV-industrien bruger stik og kabler der ikke nødvendigvis passer ind i eksempelvis en standard elektriker gulvbrønd.

Ydermere fylder AV og event stik oftest mere hvilket gør at de fleste gulvbrønde ikke er dybe nok til at stikket kan være sat i og låget på gulvbrønden være lukket når gulvbrønden er i brug. Dette sat vi os for at ændre sammen med Københavns Universitet og Aarhus Arkitektskole under opførelsen af deres nye auditorier.

Designet er udviklet med fokus på at opretholde standarderne inden for eventindustrien ved at benytte AV og stiktyper, der er almindeligt anvendt i branchen. Stikkene er vinklet på en sådan måde, at låget kan lukkes efter endt installation, mens kablerne stadig er tilsluttet. Dette har den fordel, at det reducerer risikoen for, at gulvbrøndene bliver fyldt med snavs, da de kan forblive lukkede under brug.

Stouenborg har udviklet en særlig gulvbrønd, som er skabt med henblik på at passe til gulvopbygninger med lav højde, helt ned til 36mm. Denne løsning benytter ligeledes AV og stiktyper, der er almindeligt anvendt i eventindustrien og kan være passende til brug i eksempelvis fredede bygninger, hvor der er begrænsninger i mulighederne for at ændre gulvhøjden i større omfang.

Da Stouenborg er producenter af disse to typer gulvbrønde, er det også muligt at ændre formen og tilpase gulvbrøndene i form af specifikke mål, størrelser og indhold.

Gulvbrønden bliver brugt på projekter såsom LIFE Campus, Mærsk Tower og Aarhus Arkitektskole.

Skitse til gulvbrønd
Gulvbrønd
Skitse til gulvbrønd
Gulvbrønd monteret i gulv
bottom of page