top of page

Helsingør Kulturværft

Helsingør Kulturværft - scene
Helsingør Kulturværft - højttaler
Helsingør Kulturværft

Helt ude ved Helsingørs havn med udsigt hele vejen til Sverige ligger Helsingør Kulturværft. Det lokale kulturhus er en hyldest til Helsingørs maritime historie, og den ikoniske bygning er på alle måder inspireret af det maritime miljø, den befinder sig i – lige fra navnet til bygningens arkitektur, der imiterer skibssejl.

Det tidligere skibsværft blev omdannet til kulturcentrum i 2010 under AV rådgiver Bent Lohman, og Stouenborg vandt opgaven gennem det offentlige udbud ved at levere den bedste kvalitet til en rimelig pris. Projektet var et samarbejde med arkitektfirmaet AART, som stod for designet af selve bygningen, og Gobo Highlight, der leverede lysinstallationerne. Stouenborg selv var ansvarlige for samtlige lydinstallationer og resten af den nye teknik, der blev installeret.

På kun 2 ½ måned fik Stouenborg installeret en helt ny og omfattende infrastruktur i bygningen med bl.a. lyd og, som altid, et virvar af kabler, der blev trukket gennem hele huset. Kulturværftet fungerer i dag som et kulturelt samlingssted i Nordsjælland og huser alt fra museum og cafe til forskellige festivaller og koncerter.

Kulturværftet står som noget helt særligt i Stouenborgs historie, fordi det er et af vores første store projekter, der kickstartede den type arbejde, Stouenborg i dag er kendt for at levere. Sammen med Den Blå Planet markerer Helsingør Kulturværft starten på Stouenborgs udvikling til den virksomhed, vi er i dag.

Helsingør Kulturværft - scene

Du kan også læse om vores projekt med Odense Teater.

bottom of page